Het Praktijkhuis Schoten

Eva Van Rumst

coach / loopbaanbegeleider

‘Lose your mind and come to your senses’ — Frits Perls


Als coach wil ik je begeleiden bij het (opnieuw) leren voelen.
Voelen wie je bent. Voelen wat je wil. Voelen dat je het kan.
Je kan het.


Tijdens, en zelfs al voor, onze baby- en kindertijd krijgen we allerlei dingen ingeprent. Dat we gewenst zijn, dat we lief zijn, dat we waardevol zijn, dat onze stem ertoe doet. Maar het andere verhaal kan ook: dat we ongewenst zijn, dat we onszelf hebben in te slikken, dat we te dik zijn, dat we nergens goed genoeg in zijn, dat we te verlegen zijn. Ik zeg maar wat natuurlijk, want ieders tuintje wordt bezaaid vanuit zijn of haar eigen unieke omgeving. De éne krijgt wat meer bloemen, de ander wat meer onkruid… Dat is onze rugzak, daarmee staan we in het leven. Nu, op dit eigenste moment.


De omgeving waarbinnen we opgroeien bepaalt zo ontzettend veel. Hoe staat het met je zelfbeeld? Heb je vertrouwen in je eigen kunnen? Ken jij jezelf? Voel je je geliefd? Durf jij je plaats innemen in de wereld? Schat je jezelf naar waarde? Geniet je van het leven? Durf je een uitdaging aan?


Wanneer je het noorden kwijt bent is het goed om - voorbij het rationele - te gaan voelen wat jouw waarheid is. Datgene wat je zoekt is er altijd al geweest, maar gaandeweg verleren we te luisteren naar onze innerlijke stem, onze intuïtie. Omdat er vanalles van ons verwacht wordt. Onze ratio roept steeds luider, maar maakt niet gelukkig. Als coach wil ik je begeleiden bij het voelen. Opnieuw mogen voelen wie je bent en wat je wil. Zodat je een leven kan leiden gedreven door passie, met de ratio als helpende hand. Niet andersom.

Hoe begeleid ik je?
Ik werk graag met een opstelling om je visueel inzicht te geven in hoe de dingen nu werkelijk zijn (niet hoe je denkt dat ze zijn). Wanneer een bepaald deel van jou veel ruimte inneemt in je leven en je zo blokkeert dan gaan we er eens naar luisteren, waarom doet het wat het doet? Met brainspotting begeleid ik je bij het losmaken van - vaak heel oude - onzichtbare blokkades in je brein. Zodat je vrij kan leven, los van oude programmeringen.


Ik maak sinds augustus 2022 als zelfstandig coach deel uit van Het Praktijkhuis in Schoten en hou ervan om me voortdurend bij te scholen en te verdiepen. Opleidingen die ik volg(de):


Brainspotting – Brainspotting Belgium
Integratieve Traumatherapie (i.o.) - Lieve Van Beeck
Energetische basiskennis - Oost West Centrum vzw
Individuele familieopstellingen - Educatieve academie Berchem
Lichaamsgericht werken in de praktijkruimte - Educatieve academie Berchem
Practitioner familieopstellingen en organisatieopstellingen - Ynnergy
Hypnotherapie practitioner - Hypnose Instituut Nederland


Ik verwelkom je heel graag voor een kennismakingsgesprek in onze praktijk.


Voor loopbaanbegeleidingen en werkgerelateerde vragen werkt Het Praktijkhuis Schoten samen met JobAssist.


JobAssist is een erkend loopbaancentrum waardoor je voor loopbaantrajecten gebruik kan maken van loopbaancheques van de VDAB. Hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen die terug te vinden zijn op de website van VDAB: www.vdab.be/loopbaanbegeleiding


Om de kwaliteit van mijn werk te garanderen volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, supervisie en intervisie.  • Individuele psychotherapie: € 75 / sessie 60 min.
  • Loopbaanvragen kunnen betaald worden met loopbaancheques van VDAB.
Tarief

Contact