Het Praktijkhuis Schoten

Sanne Zoilé

psychotherapeut

Mijn interesse gaat zeer sterk uit naar gebeurtenissen die een grote verandering in je leven brengen. Naast de schoonheid die veel van deze veranderingen in zich dragen, kunnen ze er soms voor zorgen dat je de weg even kwijt lijkt te zijn. Je weet niet meer altijd zo goed wie je bent, waar je gelukkig van wordt, hoe je in het leven wil staan. Deze gebeurtenissen kunnen allerlei gevoelens veroorzaken, zoals bijvoorbeeld machteloosheid, woede, angst, depressie of eenzaamheid.


Als therapeute sta ik graag samen met jou stil bij wat er voor zorgt dat jij met dit soort gevoelens wordt geconfronteerd. We staan samen stil bij hoe het momenteel met jou gesteld is, en waar jij behoefte of nood aan hebt om terug beweging te kunnen voelen. Het werken met de gestaltmethode spreekt me enorm aan omwille van het grote vertrouwen in het proces dat elke mens gaat, waarbij alles per definitie continu in verandering/in beweging is. Door dit vertrouwen kan er ook met een open blik naar de grote levensvragen gekeken worden, iets dat telkens opnieuw een boodschap van hoop in zich draagt.

Sinds 2017 werk ik als zelfstandig psychotherapeute bij Het Praktijkhuis in Schoten.
Ik studeerde en werkte eerst enkele jaren als vroedvrouw. De Belgische verloskunde beviel me niet altijd even goed en al gauw voelde ik: “Ik wil het anders, ik wil op een andere manier van betekenis kunnen zijn in de zorgsector”. Ik bleef werken als vroedvrouw en volgde intussen een masteropleiding aan de Universiteit van Antwerpen. Ook dit bracht me niet helemaal wat ik verwachtte, en via verschillende wegen werd mijn blik in de richting van een beroep als psychotherapeut gestuurd.


Een vierjarige opleiding tot Gestalttherapeut aan het IVC te Kortrijk volgde hierop, waarna ik heel duidelijk voelde: “dit is wat ik zocht, op deze plek kan ik groeien, mijn competenties ten volle benutten én mogelijks van betekenis zijn voor anderen”. Deze combinatie maakt van mij een heel contente, dankbare psychotherapeute.


Intussen volgde ik onder andere volgende bijscholingen:

  • Medisch herstel en herpositionering bij burnout - Eric Boydens
  • Trauma en Geboorte - Ybe Casteleyn en Leen Heusdens
  • Perinatal Mental Health – PATH/Interreg o.l.v. An-Sofie Van Parijs
  • Basisopleiding tot EMDR-therapeut deel 1 en deel 2 – vzw Integrativa, LudwigCornil


In het kader van de terugbetaling van psychotherapeutische sessies, heb ik een overeenkomst met de Christelijke Mutualiteit, De Voorzorg en de Liberale mutualiteit. Op hun respectievelijke websites kan een formulier worden gedownload wat na invulling recht geeft op een beperkte terugbetaling per sessie.

Als gestaltpsychotherapeut ben ik lid van de NVAGT enonderschrijf ik de ethische code van deze beroepsvereniging.Als EMDR-therapeut ben ik aangesloten bij EMDR-Belgium, de Belgische vereniging voor EMDR-therapeuten.


Om de kwaliteit van mijn werk te garanderen volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, supervisie en intervisie.Ik ben gebonden aan het beroepsgeheim.  • Individuele psychotherapie: € 80 / sessie 60 min.

Tarief

Contact

Ben je al cliënt bij Sanne? Enkel dan kan je zelf een afspraak maken of verplaatsen in haar online agenda.