Het Praktijkhuis Schoten

Tom Rummens

psycholoog

In september 2019 begon ik als zelfstandig psycholoog bij Het Praktijkhuis Schoten en startte ik de opleiding gestalt-psychotherapie bij IVC in Kortrijk.


Aan de start van deze opleiding gingen een aantal professionele tegenslagen vooraf.

In deze periode kwam ik in aanraking met gestalttherapie en werd ik doorheen een persoonlijk traject begeleid. Ik vond nieuwe uitdagingen en werd gebeten door de therapeutische kracht van deze methode. Wat vastliep, kwam los en oude patronen werden duidelijk.


Het werd me duidelijk dat ik van jongs af aan geïnteresseerd ben in wat anderen raakt, drijft en motiveert. Wanneer je door het bos de bomen niet meer ziet, wil ik graag je metgezel en vertrouwenspersoon zijn die je helpt in je zoektocht naar meer inzicht en welbevinden. Samen gaan we op zoek naar meer opklaring in je chaos, naar positieve elementen in de zee van tegenslagen en naar hoop vinden wanneer er wanhoop is.


Naast mijn werk bij Het Praktijkhuis werk ik met veel enthousiasme als psycholoog in een algemeen ziekenhuis, eerst op de afdeling oncologie en nu ook op de PAAZ-afdeling. Hier werk ik voornamelijk met mensen die opgenomen worden omwille van acute psychiatrische noden.

In 2006 rondde ik mijn studies af als Master/Licentiaat in de Psychologie aan de KUL.

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en ben erkend door de Psychologencommissie (erkenningsnummer 811123167).


Om de kwaliteit van mijn werk te garanderen volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, supervisie en intervisie.

Ik ben gebonden aan het beroepsgeheim.  • Individuele psychotherapie: € 70 / sessie 60 min.
    Tarief

    Contact